• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

4. SINIF DERS NOTLARI

ÇALIŞMA SAYFASINA HOŞ GELDİNİZ

Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim
ÖĞRETMENİMİZ
SINIF ÇALIŞMALARIMIZ
Türkçe dersi ile başlandı güne. Okuma parçasını sırayla okuduk. Hem okumalarımızı kontrol ettik hem de okuduğunu anlama çalışması yaptık.

Parçanın konusunu ve çıkaralıcak dersi konuştuk. Verilmeye çalışılan mesajın günümüzde ve bizim özelimizde nasıl karşılık bulacağını tartıştık.

__________________________________________

Matematik çalışmalarımızı, iki ayrı kısımda yürüttük bugün. İlk kısımda " Tahmini sonuç bulma, yaklaşık sonuç bulma " konusunu gördük. 

Nasıl yapılacağını anlattık, yazı tahtası üzerinde örnekledik etkinliğimizi. Tahtaya kaldırdığımız öğrenciler ile konunun iyice pekişmesini sağladık.

İki ayrı adımda yürütülen bu çalışma, tam anlamıyla yerli yerine oturmuş durumdadır.

Söz konusu çalışma için ayrıca iki ayrı çalışma kağıdı üzerinden de etkinliğimizi geliştirdk. Konunun pekişmesine destek verdik.

Matematik çalışmalarımızın ikinci kısmında ise bir önceki gün başladığımız " tam - yarım saatler" konusuna " Çeyrek saat " kavramını da ekleyerek ve de baştan alıp tekrarlayarak devam ettik.

Yazı tahtasına çizilen saat figürü üzerinde oynamalar yaparak etkinliğin anlaşılmasını sağladık.

Çeyrek saat kavramında özellikle de " geçiyor ve var " kısımlarında ilk anlarda istenilen düzeyde anlamışlık  düzeyi yakalanamasa da ikinci dersin sonunda, üçüncü saatin içerisinde beklenilen öğrenilmişlik düzeyine ulaşıldı.

  
859 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam18
Toplam Ziyaret403821
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar42.621842.7926
Euro49.933250.1333
Hava Durumu
Saat